logo Nico Kloppenborg

Het loopt weer fijn in het bos in Oldeberkoop

De Cultuurhistorische Vereniging Oldeberkoop heeft zich verdiept in de parken en hebben deskundige Nico Kloppenborg uit Mantgum erbij...

Friesch Dagblad-16 apr. 2019

Nico Kloppenborg, A man of many gestures

Every one of his gardens in the community was like a design puzzle solved in some ingenious fashion – starting with his own home dramatically set right beside the local churchyard and cemetery.

 

It Takes a Village

After absorbing so many individual gardens, it was refreshing to spend an entire day with urbane garden designer Nico Kloppenborg whose work flows in and around the elegant homes of the historic village of Mantgum.

Meer lezen

Vooraanstaande tuinontwerpers over hun eigen tuin

''Vooral Duitsers zijn gek op mijn tuin,' zegt ontwerper Nico Kloppenborg. 'Die zijn volgens mij extra ontvankelijk voor vorm en structuur.'.

Meer lezen

Water keert terug naar Bekhofschans

Tuinontwerper Nico Kloppenborg heeft het ontwerp voor de nieuwe inrichting gemaakt. Kroonjuweel van het totale plan is het terugbrengen van het water bij de schans. 

Tuinontwerper Nico Kloppenborg vertelt over de betekenis van Vlaskamp voor Mantgum.

Als hovenier en tuinontwerper heeft hij hier een aantal tuinen ontworpen en aangelegd o.a. rond de karakteristieke woningen met een voordeur in het midden en twee of drie ramen aan weerszijden.

NicoKloppenborgherstelthistorischetuinenvandeFriesetuinontwerperGerritVlaskamp(1834-1906)dieindetweedehelftvandenegentiendeeeuwzo’n350tuinenaanlegdeinFriesland.

Farm of the world: Food for thought - Slow Gardening

Nico Kloppenborg noemt het tuinieren in Vlaskamps tijd Slow Gardening, een principe waar hij ook nu nog aan vast probeert te houden...

Bijna 2.000 planten zijn geplant en voor de Villa staat inmiddels een nieuwe, rode beuk. Achter de Villa is ruimte gemaakt voor een terras. Het tuinontwerp is gemaakt door Nico Kloppenborg.

De tuin rondom Villa Vijversburg, Paviljoen is klaar.

Bijna 2.000 planten zijn geplant en voor de Villa staat inmiddels een nieuwe, rode beuk. Achter de Villa is ruimte gemaakt voor een terras. Het tuinontwerp is gemaakt door Nico Kloppenborg.

In de gemeente Littenseradiel heeft Gerrit Vlaskamp 32 tuinen aangelegd

Met als hoogtepunt Mantgum, waar vrijwel alle tuinen aan de Seerp van Galamawei van zijn hand zijn. Alle reden om in het museum ‘It Tsiispakhûs’ in Wommels een tentoonstelling in te richten over de Vlaskamptuinen in deze gemeente. Het ontwerp van de expositie is van Nico Kloppenborg, die meerdere Vlaskamptuinen heeft gerestaureerd.

logo Nico Kloppenborg